Jdi na obsah Jdi na menu
 

9. 4. 2019

Kastrace

Ahoj milovníku kočiček,

Kastrace je termín stále opakovaný a mnohokrát zmiňovaný. Je to tím, že je to nesmírně důležité. Důležitost kastrace koček je hlavně v tom, že se zabrání množení nechtěných koťátek. To je první a nejdůležitější důvod. Jelikož těch důvodů je mnoho, nebudu Vás všemi obtěžovat. Nechtěná koťátka jsou každoročně přiváděna na svět a v současné krajině mají velmi velmi obtížné podmínky pro přežití. Živoří, hladoví, mají bolesti, jsou oslabená a tím pádem napadena chorobami. TOTO CHCETE???? Dalším hyenismem je to, že narozená koťata někdo vezme od matky a utopí je. JE TO TÝRÁNÍ!!!!! Když už se kočce narodí koťátka, dopřejte kočce komfort mateřství. Postarejte se o ni a ty malé 3 měsíce. 

Dalším důvodem pro kastraci je to, že se uklidní její chování. Nekastrované kočky a zvlášť kocouři mají mozek zaplavený hormony. Mají zelenou na semaforu a musí jet. Pořád dopředu. Dokud nenajde kočku a dokud neoplodní samici. Nejí, nezajímá je nic, jen se množit. Dochází k bitkám mezi kocoury a to jsou velmi kruté bitvy, jde o život. Kocouři bývají velmi zranění a to je vážný problém. Kočky dokáží urazit velké vzdálenosti. Kastrací se vše uklidní. Chování se upraví a kočka je veselejší. Najednou mají mozek klidný a vidí svět jinýma očima. Kastrované kočky i kocouři se dají snadněji cvičit. Tím, že s miláčkem cvičíte, prohlubujete si svůj vztah. Stavíte most k duši kočky. 

Změnit názor na kastraci je znakem inteligence chovatele. Předsudky úplně vymažte z mysli. Každá kočka je individualita. Pojďte kastrovat a pojďte zajistit sobě pohodlný život k klidnou kočkou. Hned. 

Nevíte si rady? Napište mi na: psychologkocek@seznam.cz a já ráda pomohu.

Hezký den plný chytrých chovatelů šelmiček přeje Jana